Снимка: Pexels Румънският министър на образованието Моника Анисие заяви, че около

...
Снимка: Pexels Румънският министър на образованието Моника Анисие заяви, че около
Коментари Харесай

Около 80% от учебните заведения в Румъния са готови да отворят врати

Снимка: Pexels

 

Румънският министър на образованието Моника Анисие съобщи, че към 80 % от образователните заведения в страната имат подготвеност да отворят порти, спазвайки условията за битка против разпространяването на Ковид-19, оповестява в. " Адевърул ".

" От отчетите, които получихме в министерството на образованието, към 80 % от образователните заведения са готови, (...) т.е. имат нужните запаси и материали за битка против заболяването ", съобщи министърът, предава Българска телеграфна агенция.

Вчера министър председателят Лудовик Орбан загатна, че се разисква концепцията новата образователна година да стартира присъствено от 1 октомври, а в интервала от 14 до 30 септември учениците да учат онлайн. Той посочи, че към момента не е взето решение.

Същевременно водачът на опозиционната Социалдемократическа партия Марчел Чолаку съобщи, че в случай че началото на образователната година бъде отсрочено, ще изиска сериозна полемика за отсрочване и на локалните избори, които са планувани за 27 септември.

По думите му държавното управление ползва " двоен стандарт " в оценката за опасността от пандемията във връзка с отварянето на учебните заведения и на провеждането на локалните избори.

" Ако не можем да отворим учебните заведения, тогава за какво вършим избори? Означава ли това, че сме в деликатна обстановка, че пандемията се е засилила? Защо имаме двоен стандарт? ", акцентира Чолаку.

В Румъния през последното денонощие са доказани 1269 нови случая на Ковид-19 и 38 смъртни случая. Общият брой на доказаните случаи в страната доближи 83 864, а жертвите се усилиха до 3850 души. 476 пациенти се намират в интензивни отделения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР